Кадрові зміни назрівають у Рівненській обласній раді. Колишній бютівець Валерій Богуцький потрапив у чорний список фракції червоного серця. Кілька днів тому він офіційно залишив блок Юлії Тимошенко, аби очолити на Рівненщині нову партію "Єдиний центр". За високу посаду Богуцький може заплатити немалу ціну - позбутися депутатства. У схожій ситуації й інший представник в облраді - Віктор Данилов. Колишній нашоукраїнець також у "Єдиному центрі".

Новий партійний почин Валерія Богуцького може коштувати йому депутатства в обласні раді - кажуть у донедавна ще рідній йому фракціх БЮТ. Там хоч і підтримала його заяву про вихід з блоку, та вже замислюються, чи достойний Богуцький залишитися у фракції та в раді взагалі.

Блок НСНУ в обласній раді також втратив одного члена. До "Єдиного центру" перейшов депутат Віктор Данилов. У новоспеченій партії - він права рука Богуцького. Утім в облраді, як і раніше, сидітиме під помаранчевим прапорцем та у тій же фракції.

А от створювати нову фракцію в обладі Степан Павлюк новоспеченим центристам не радить. Каже, тоді за законом їх таки можуть позбавити мандатів. Політологи ж узагалі категоричні. Кажуть - хто змінює політичну орієнтацію, той ризикує зруйнувати свою політичну кар'єру.

А от чи потрібен Єдиний центр Віктору Ющенку і чи саме ця партія зможе задовольнити його президентські амбіції, наразі не відомо. Чинний президент досі офіційно не підтвердив - на кого готовий опертися.