Цикл телемостів між різними регіонами України продовжує у Новому році телеканал “Рівне 1”. Журналісти, експерти і жителі різних міст у прямому ефірі обговорюють проблеми, які найбільше турбують українців.

Рівне , Херсон, Дніпропетровськ, Черкаси — географія міст-учасників проекту «Єдина Україна», підтриманого Фондом розвитку ЗМІ Посольства США в Україні, відображає різні регіони нашої держави. Так само і склад учасників дискусії представляє різні верстви населення: журналісти і громадські активісти, студенти і фахівці в різних галузях. А найголовніше — через вулиці бліц-опитування й коментування в інтернеті до дискусії зможуть підключитись і пересічні жителі міст-учасників проекту. У майбутньому ж, переконані ініціатори задуму, набутий досвід допоможе створити оптимальні передумови для започаткування нових механізмів співпраці та обміну інформацією між регіональними медіа.

На телевізійному дискусійному майданчику, який об'єднає міста різних регіонів України, будуть підняті проблеми, які найбільш турбують українців: боротьба з корупцією, національна єдність, прозорість уряду, права людини та свобода преси.

Перший із серії телемостів “Єдина Україна” вийшов в ефір 18 грудня 2014 року - у прямому ефірі Першого місцевого ведучий та гості студії телеканалу «Рівне 1» спілкувались із гостями студії телеканалу «ВІККА» (м.Черкаси). Темою розмови стала свобода преси: перспективи роздержавлення ЗМІ, створення суспільного телебачення, участь журналістів у політичній діяльності, довіра громадян до мас-медіа — про все це йшлося під час дискусії в рамках телемосту «Єдина Україна».

Наступний телеміст, 25 грудня, був присвячений темі боротьби з корупцією. Партнером Першого місцевого цього разу став “27 канал” із Дніпропетровська.

У 2015 році перший із циклу телемостів “Єдина Україна” знову поєднає Рівне із Дніпропетровськом. Ведучі та гості студій “Рівне 1” і “27 каналу” обговорюватимуть питання єдності нації.

Чи існує в Україні національна ідея, здатна об'єднати усі її регіони?

Яким чином вона може бути спроектована на різні сторони життя українського суспільства — політику, економіку, гуманітарну сферу?

Про це і не тільки дискутуватимуть 22 січня у прямому ефірі Рівне й Дніпропетровськ. А вже наступного четверга, 29 січня, на зв'язок із студією прямого ефіру телеканалу “Рівне 1” знову вийде черкаська “ВІККА” - темою дискусії стане прозорість уряду.

Для колективу Першого місцевого нова серія телемостів — це логічне продовження постійної співпраці телерадіокомпанії «Рівне 1» з партнерами з різних регіонів України.

Минулої весни, напередодні президентських виборів, Перший місцевий організував серію міжрегіональних телемостів «Новий Президент — очікування регіонів». А напередодні позачергових виборів до Верховної Ради України під час аналогічного циклу телемостів рівненські телевізійники говорили з колегами та експертами з інших областей про очікування від нового парламенту. Обидва цикли телемостів, підтримані Незалежною асоціацією мовників, показали затребуваність подібних дискусійних майданчиків і високий творчий та технічний потенціал телеканалу «Рівне 1», який дозволяє йому реалізовувати амбітні проекти всеукраїнського рівня. Відтак, нинішня серія телемостів «Єдина Україна» - нова сходинка у творчому поступі Першого місцевого, який у вересні 2015 року відзначатиме 20-річний ювілей.

Отож, дивіться перший з телемостів «Єдина Україна» у 2015 році, долучайтесь до розмови в коментарях, ставте запитання гостям студії, спостерігаючи за ефіром у режимі онлайн на сайті Першого місцевого Rivne1.tv, коментуйте почуте і побачене!

Перший у Новому році прямий ефір циклу телемостів «Єдина Україна»: четвер, 22 січня, 20.00, телеканал «Рівне 1».

ПРОЕКТ ЗДІЙСНЕНО ЗА ПІДТРИМКИ ФОНДУ РОЗВИТКУ ЗМІ ПОСОЛЬСТВА США В УКРАЇНІ. ПОГЛЯДИ АВТОРІВ НЕ ОБОВ’ЯЗКОВО ЗБІГАЮТЬСЯ З ОФІЦІЙНОЮ ПОЗИЦІЄЮ УРЯДУ США.

THIS PROJECT WAS SUPPORTED BY THE MEDIA DEVELOPMENT FUND OF THE U.S. EMBASSY IN UKRAINE. THE VIEWS OF THE AUTHORS DO NOT NECESSARILY REFLECT THE OFFICIAL POSITION OF THE U.S. GOVERNMENT.