Якщо говорити про весілля схоже на казку, то найбільш точно під цей опис підійде весілля в стилі бохо. Цей напрямок з'явився в другій половині 60-их років, як прагнення об'єднати в єдиному образі елементи, запозичені в самих різних культурах і епохах: африканські та монгольські етнічні мотиви, шотландську клітинку, ацтекські орнаменти, ноти вінтажності, елементи європейського бароко, і багато іншого.

При цьому, на відміну від хіпі, образ в стилі бохо - це завжди бездоганний стиль. Бездоганний з точки зору підбору і поєднання елементів, оскільки зі строгістю і офіціозом він не має взагалі нічого спільного. Весілля в стилі бохо - це казкове свято, свобода, творчість, легкість, і стан польоту!



pic

У нашому столітті найчастіше це слово синонімічне вегетаріанству, боротьбі за права тварин, "еко-життю".

Відмінними і найбільш характерними рисами бохо-стилю є:

- весільні сукні та декор з натуральних тканин: шовк, шифон, льон. Класичним проявом бохо у весільній моді можна вважати сукні нареченої від Minna, і Leila Hafzi. Що стосується довжини суконь, то це, як правило - максі. Також, дуже поширені весільні сукні із завищеною талією;

- багатошаровість і об'єм, кисті і бахрома, мереживо і повітряні тканини;

- натуральні та природні кольори;

- шпилька і високий каблук, як правило, недоречні. Замість них віддається перевага більш зручному взуттю на низьких підборах або танкетці;

- найширше використання різних аксесуарів: всілякі намиста, брошки, підвіски, браслети, ремінці та пряжки, і т.д. Для прикладу і натхнення можна подивитися на те, як ідеї бохо втілює в аксесуарах для наречених Orjan Jakobsson, Jannie Baltzer;

- малюнки та візерунки - в першу чергу, це всіляка етніка, квіткові мотиви, всюдисуща клітка, і різний авангард.

pic

pic

Наречена в стилі бохо - це незвичайна жіночність, свобода, внутрішня гармонія, і творче начало. Вона немов зійшла зі сторінок доброї романтичної казки, і дарує оточуючим чудове відчуття свята, свободи, і внутрішньої гармонії.



pic

pic

pic

Весільні зачіски в стилі бохо - романтичні, трохи розпатлані локони, коси і легка грайлива недбалість в укладанні. Практично всі з них можна повторити самостійно, оскільки бохо не має на увазі наявності жорстких рамок, але провокує на сміливі експерименти і свободу самовираження. Вкрай широко використовуються прикраси для волосся: вінки, стрічки, великі шпильки, обручі, затискачі та інше. Відмінні приклади весільних аксесуарів в стилі бохо можна побачити в колекціях St. Patrick.



pic

pic

pic

Весільний декор у стилі бохо - відмінний привід для найсміливіших експериментів, і все те ж прагнення і вміння поєднувати непоєднувані, здавалося б, речі. Наприклад, вінтажний фарфор з яким-небудь божевільний яскравим хендмейдом із стрічок і клаптиків.

pic

pic

pic