Не залишайте в автомобілях цінних речей. У Рівному почастішали крадіжки з транспортних засобів. Деякі зловмисники настільки знахабніли, що зламують машини навіть серед білого дня.

Зараз ви бачите кадри, відзняті камерою спостереження на стоянці поблизу радіозаводу. Невідомий чоловік намагається потрапити у "ВАЗ” шостої моделі. Втім, зробити це йому не вдалося: його злякало авто, яке саме під’їжджало на стоянку. Власник "шістки” радіє: автомагнітолу не викрали, хоча замок довелося міняти. Затримати зловмисника, який пошкодив замок "ВАЗа”, поки не вдалося. Правоохоронці не можуть встановити, хто це: обличчя на відео не видно. Тим часом крадіжок з автомобілів у Рівному побільшало майже у два з половиною раза. І це лише за останні кілька місяців. Крадії полюють на автомагнітоли, мобільні телефони, ноутбуки, гаманці, загалом на все, що має цінність, - розповідають у міліції.

У міліції кажуть: нині зловмисники мають кілька способів, щоб скоїти крадіжку з авто, - від банального вибивання скла до сканування сигналізації.

Крадену техніку, зазвичай, зловмисники збувають за безцінь. Найчастіше їхніми клієнтами стають базарні скупники та таксисти, які завжди мають готівку.

У міліції кажуть, що роблять все можливе для боротьби з крадіями, які обчищають авто рівнян. Та крадіжок у Рівному поки не меншає. Тож найкращий спосіб вберегти цінне майно, радять правоохоронці, - не залишати його в салонах автомобілів.