Вечеря зі свічками тепер уже не романтика, а вимушеність. У зв’язку з відключеннями електроенергії рівняни змушені запасатися свічками. Чи збільшився на них попит та ціна - ми розпитали у продавців.

- Звичайно, що попит на свічки зріс, проте не суттєво, приблизно на 20%. - розповів продавець на ринку Степан. - Незважаючи на це, ціни ми не підвищували. Середня ціна свічки, як і раніше, коливається від 3-4 грн. до 8 грн.

- У мене зараз свічки купують дуже активно. Якщо раніше три упаковки мені вистачало на тиждень, то зараз на день. Приміром сьогодні зранку за 3 години я продала вже 30 шт, колись таку ж кількість мені вистачало на кілька днів. - радіє такому попиту приватний підприємець Вікторія. - Свічки на моєму прилавку на найбільш помітному місці. Покупці, коли проходять повз, часто зупиняються і купують собі одненьку, аби не сидіти ввечері в темноті.

- Останнім часом рівняни частіше купують свічки, проте на так багато як у жовтні та вересні. Саме тоді нас повідомили про відключення електропостачання. Зараз беруть одну або дві на запас. - додає продавець Анна. - Також деякі покупці мені розповідали про те, що вони намагаються лягати раніше спати, щоб зекономити на свічці.

Аби не доводилося витрачати багато грошей на свічки, можна навчитися раціонально їх використовувати. Приміром, достатньо покласти її на кілька годин в морозильну камеру перед використанням, тоді вона ущільниться і буде довше горіти. Ще один спосіб продовжити життя свічці – намазати її господарчим милом, висушити і тоді підпалювати.

Якщо перші два варіанти не підходять, тоді можна скористатися третім – занурити свічку у концентрований розчин солі на кілька хвилин і висушити.