Найнатуральнішим косметичним засобом можна назвати господарське мило. Тільки не ароматизоване, а просте, виготовлене за ДСТУ, на якому зазначені цифри 72%. Чим же корисне господарське мило і як воно може Вам допомогти в догляді за зовнішністю і в господарстві?

Для волосся

Воно має чудові косметичні характеристики. Господарське мило допомагає впоратися з такими проблемами волосся, як лупа, ламкість, січення кінчиків.

Після миття бажано обполоснути волосся оцтовим розчином (1 ч.л. оцту (6-9%) на 1 л прохолодної води). Якщо цього не зробити, може постраждати його структура. Оцет найкраще використовувати яблучний, натурального бродіння. Він не тільки видалить залишки мила, але й оздоровить волосся.

Для одержання максимального лікувального ефекту добре додати в розчин для ополіскування 2-3 ст. л. трав'яного настою. При випаданні волосся допоможе шавлія, при лупі - череда, при надмірній жирності - кропива.

Для обличчя

Якщо ж вмиватися господарським милом хоча б 2 рази на тиждень, ваша шкіра завжди буде виглядати молодою. Після вмивання варто змастити обличчя дитячим кремом. Причому отриманий ефект набагато кращий, ніж при використанні дорогої косметики.

Для тіла

Господарське мило успішно лікує і грибкові захворювання стоп ніг. Потрібно вимити уражені ділянки милом зі щіткою, а потім обробити ранки йодом.

иявляється, за допомогою господарського мила можна лікувати запальні процеси; ним лікують деякі гінекологічні захворювання; хірурги можуть використовувати це мило як рукавички (потрібно тільки намилити і висушити руки), стверджують, що навіть при порізі в процесі операції ризик зараження мінімальний.

Господарське мило володіє і противірусним ефектом (тому застосовується в інтимній гігієні для профілактики різних захворювань).

Про це йдеться на сайті Домовик