Найпростіша дилема - це випити каву з цукром або без нього. Звісно, що закоренілих любителів кави без цукру ніхто переконувати не буде. Але для любителів солодкого напою і тих, хто вибирає додавати йому цукор в каву чи ні під настрій, є науково підтверджений факт - що кава з цукром корисніша, ніж без нього!

Іспанські вчені виявили, що кава з цукром краще впливає на увагу і пам'ять людини, ніж напій без цукру.

Без цукру кава не має аналогічної дії. Скоріше за все, це має відношення до вмісту глюкози в цукрі, що виступає головним і найбільш універсальним джерелом енергії.

За словами вчених, після вживання чашки кави з цукром, може утримувати в голові значно більше інформації. Крім того, кава здатна знизити ймовірність захворювання деякими формами раку.

Нещодавно в результаті проведених досліджень австралійські лікарі встановили, що популярний ранковий напій сприяє відновленню м’язів після важких фізичних навантажень. В експерименті брали участь професійні спортсмени — велосипедисти, кожен з яких у день випивав не менше п’яти чашок кави солодкого.

Вчені виявили, що кофеїн допомагає глюкозі швидше засвоюватися м’язовими клітинами. У них глюкоза трансформується в основне джерело енергії — глікоген. Процес цього перетворення також прискорюється під дією кофеїну.

Джерело