Про те, чим завершився начальний рік у школах Рівненщини, якими результатами потішили випускники своїх батьків і вчителів та, зрештою, про довгоочікуване свято випускного ведуча Руслана Броновицька говоритиме з начальником обласного управління освіти Іваном Вєтровим.

В: Невдовзі у випускників чи не найголовніший день у житті. Готові вони до випускного?

І.В.: До цього свята вони готові. Адже таке буває лише раз ви житті. Тому випускники готуються до нього заздалегідь і, мабуть, більше ніж до іспитів. Це я знаю особисто, тому що моя дочка цього року закінчує школу. І я переживаю, мабуть, більше ніж вона сама.

В: Скільки на Рівне нщині цьогоріч випускників?

І.В.: Майже тринадцять тисяч школярів у цьому році покидають стіни школи. Загалом поки що кількість випускників кожного року зменшується. Проте, сподіваємося, за 5-6 років ситуація покращиться.

В: Випуск 2008-го року особливий. Хоча б тим, що цього року всі одинадцятикласники проходили зовнішнє незалежне тестування. Які його результати?

І.В.: Тестування — найвагоміша реформа в галузі освіти за останні роки. Адже воно дозволило оцінити всю систему освіти в державі. Щодо Рівне нщини, то ми задоволені результатами. Рівень знань нишах випускників вищий за середній в Україні.

В: 26 червня відбудеться друга сесія тестувань. Хто буде брати у ньому участь?

І.В.: Це передусім ті, хто не зміг за певними обставинами брати участь у першій сесії. Проте, слід зауважити, що до цієї сесії не допускаються ті хто не склав тестування у минулого разу.