У понеділок, 17 листопада, о 15.00 год. у холі четвертого поверху обласної бібліотеки (вул. Короленка, 6) відкриється фотовиставка, присвячена воїнам полку особливого призначення «Азов».

У експозиції представлено близько 30 світлин, які зображають побут та службу бійців полку. Це не просто низка фото на воєнну тематику - це воєнні будні очима самих вояків. Увазі відвідувачів виставки представлені світлини з Маріуполя, Мар'їнки, Іловайська та останньої ротації бійців.

Рівне – друге місто, в якому побувала виставка, спочатку вона презентувалася у Києві. Вже є заявки від Івано-Франківська та Кіровограда на те, щоб її експонували і в цих містах.



pic

Привертаючи увагу до таких заходів, організатори поширюють правдиву інформацію про те, як виглядає наша війна.

“Азов” - полк особливого призначення МВС України.

Бере участь у боях за звільнення України від путінських окупантів. Комплектується на добровольчих засадах представниками націоналістичних організацій України та зарубіжжя.

18 вересня 2014 року Наказом міністра внутрішніх справ України А. Авакова створено полк «АЗОВ».

Командир полку Андрій Білецький.

Полк створено на базі добровольчого батальйону особливого призначення «АЗОВ», який знаходиться у підпорядкуванні МВС. Батальйон «АЗОВ» став добровольчим формуванням, яке розширили до полку. Розширення батальйону до полку є визнанням бойових заслуг «азовців», які беруть участь у звільненні східних територій України від російських окупантів.

Спецбатальйон «Азов» був створений 4 травня 2014 року. Після успішних операцій в Сніжному, Торезі, Шахтарську бійці «АЗОВу» взяли штурмом перевалочну базу терористів та російських бойовиків, облаштовану на дачі Олександра Януковича у селищі Урзуф. «Азов» при підтримці частин Національної гвардії, батальйону «Дніпро-1» та Збройних сил України звільнив Маріуполь від бойовиків «ДНР» і вже на початок липня «азовці» практично повністю контролювали узбережжя Азовського моря. Особливою мужністю бійці «Азова» відзначились у боях за Мар'їнку. Підрозділи батальйону «Азов» разом з батальйоном «Донбас» та окремою ротою батальйону «Дніпро» вели важкі бої на підступах до Іловайська. У даний час «АЗОВ» задіяний в обороні Маріуполя. Зона відповідальності «Азова»: південь Донецької області, міста Маріуполь, Бердянськ, Новий Світ, Урзуф, Новоазовськ.

15 бійців були представлені до нагород різних рівнів.

11 листопада полк офіційно став складовою Національної гвардії України.