Таке питання було поставлено на розгляд постійної комісії обласної ради з питань соціальної політики та захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

В.о. начальника департаменту соцзахисту населення Рівне нської облдержадміністрації Олексій Янчевський, запропонував прийняти доповнення до існуючих обласних програм із соціального захисту, оскільки вони не розраховані на допомогу сім’ям учасників АТО та самим потерпілим.

- Треба чітко розписати, якої саме допомоги потребують сім’ї загиблих – зібрати урожай, заготувати дрова тощо - зазначив він. - Місцевій владі відомо про поранених чи загиблих у зоні АТО, тому не варто чекати, коли їхні сім’ї звернуться за допомогою, а самим ініціювати цю допомогу. Також потрібно сприяти видачі посвідчень учасників АТО і матеріальної допомоги, оскільки постраждалі мають право на отримання виплати у 50 неоподаткованих мінімумів.

Депутати прийняли рішення підняти аналогічне питання на сесії облради, прозвітувати про його виконання, а також розглянути функціональні обов’язки соціальних працівників, які й будуть допомагати таким сім’ям.