Вперше в Рівненській області заплановано «Свято Малюка», присвячене Міжнародному дню недоношеної дитини. Свято відбудеться 18 листопада о 11.00 годинів актовому залі КЗ «Рівненська обласна дитяча лікарня» РОР, вул.Київська, 60, м.Рівне.

З 2009р в світі святкують Міжнародній день недоношених дітей (World Prematurity Day). Цей день запроваджений 17 листопада за ініціативою Європейського фонду по догляду за новонародженими дітьми (European Foundation for the Care of Newborn Infants, EFCNI).

«День білих пелюсток» - називають його у всьому світі, підкреслюючи особливу тендітність та незахищеність таких діточок.

Цьогоріч вперше у Рівному місцеві лікарі проведуть свято недоношених діток. На захід запросять маленьких пацієнтів.

Рівне нські медики переконують – недоношеність - це не вирок, це діти, яких необхідно виходжувати і боротися за їх життя та здоров’я.

- У КЗ "Рівне нська обласна дитяча лікарня" вже третій рік працює відділення недоношених діток . Завдяки праці та натхненню лікарів, смертність недоношених дітей зменшилась в рази, та значно покращилась якість життя недоношених дітей з масою тіла до 1000 гр. У відділенні недоношених новонароджених дітей КЗ «Рівне нська обласна дитяча лікарня» РОР щорічно лікується та виходжується понад 300 передчасно народжених дітей.- розповідає завідувач відділення недоношених У КЗ "Рівне нська обласна дитяча лікарня" Катерина Макарчук.

Організація "Свята Малюка" відбудеться за підтримки Соціального проекту «Торопіжки» під патронажем Фонду волонтерів України та БФ "Скарбниця Надії".

На святкування запрошено пацієнтів, які перебували на виходжуванні в відділенні недоношених новонароджених. Серед малюків будуть діти, які народилися з вагою менше 1000гр, віком до 3х років. Що є прикладом необхідності і важливості боротися за життя та виходжувати глибоко недоношених дітей.

Також на свято запрошено: голову Рівне нської обласної ради, представників Управління охорони здоров’я Рівне нської ОДА, президента «Асоціації неонатологів України», представники пологового будинку РМР та обласного перинатального центру, спеціалісти нашої лікарні, які займаються передчасно народженими дітьми.

Програмою передбачено:

1. Відкриття заходу. - 5хв

2. Презентація відділення для недоношених дітей. -10хв

3. Вітання від гостей (адміністрація лікарні, голова Рівне нської обласної ради, представники Управління охорони здоров’я Рівне нської ОДА, президент «Асоціації неонатологів України», обласний неонатолог, спонсори) -25-30 хв

4. Корисні поради батькам від спеціалістів (імунізація недоношених, вигодовування до 3х років, спостереження після виписки із стаціонару, неврологічна допомога або раннє втручання) - 25-30 хв

5. Окремо в залі буде оснащена ігрова зона для дітей, де ними будуть займатися аніматори.

6. Дегустація дитячого харчування від партнерів «Нутриция», «Хумана», «Нестле».

7. Закриття заходу. Подарунки дітям від спонсорів: ТМ «Толо», ТМ «Алёнка», ТМ «Антошка», «Нутриция», «Хумана», «Нестле», «НЗ ТЕХНО» -5-10хв

8. Фото на пам'ять.