Наша самооцінка формується з самого дитинства. Але підвищити її можна протягом усього життя. І краще починати з дрібниць, які також формують нашу цінність.

 Якщо ви не впевнені в собі і сумніваєтеся в своїх особистісних якостях, ці поради допоможуть підвищити вашу самооцінку.

Покращуйте навички спілкування

Чоловікові досить 15 секунд, а жінці 1 хвилини, щоб по мові сформувати враження про людину. Скільки б ви не працювали над зовнішністю, ваша мова видасть вас. Практикуйтеся в ораторському мистецтві. Тому що людина відчуває себе тільки через спілкування з іншими.

Найпривабливіші жіночі імена за версією чоловіків

Розправте плечі

Рівна постава здатна поліпшити вашу самооцінку. Вирівнюючи плечі, м'язи обличчя розправляються і мимоволі викликають посмішку. Людина виглядає впевненіше і красивіше, ніж із згорбленою поставою.

Більше посміхайтеся

Людина з похмурим обличчям викликає у людей відторгнення. А ось посмішка приверне до вас інших людей. Також посміхаючись, ви отримуєте заряд ендорфінів, настрій поліпшується, а з ним і самооцінка зростає.

Неприємні ситуації, які обіцяють швидкі зміни в житті

Піклуйтеся про себе

Людину з низькою самооцінкою видно відразу. Вона злегка неохайна, сором'язлива, намагається не виділятися. Вона не любить себе і не дбає про себе. Почніть з невеликих кроків - робіть маску перед сном, носіть красиву білизну, купіть новий одяг. Такі дрібниці поступово будуть покращувати вашу самооцінку.