Є пари, які категорично проти спільного життя. Вони спочатку оформляють офіційно відносини і живуть "в горі і радості" довгі роки. Є пари, які "за" громадянський шлюб двома руками. Довго не оформляють офіційні відносини і теж живуть непогано. Ще не стикаються з підводними каменями такого союзу. У чому ж мінуси цивільного шлюбу?

Свобода відносин
За статистикою жінка до цивільного шлюбу відноситься більш серйозно. У розмовах від неї часто можна почути «цивільний чоловік» або «чоловік» у ставленні до партнеру. У той час, як для чоловіка це нічого не означає. Така жінка йому не дружина. Ви просто живете під одним дахом разом і все. Для них це - вільні стосунки. Сьогодні він живе з вами, далі - з іншого.

Також читайте: Що ніколи не можна говорити чоловікові?

Жінка відчуває себе незахищеною
Хоча часто представниц
і прекрасної половини людства в цьому не зізнається, вони відчувають себе незахищеними. Вони відчувають моральний тиск, що чоловік не хоче створювати з ними сім'ю.

Спільне майно
Коли пара вирішує розійтися і у них є майно, їм доводиться побігати по судах, щоб довести спільне ведення домашнього господарства.

Діти
Аліменти на дітей після розриву цивільних відносин виплачують в тому випадку, якщо вдалося довести в суді батьківство чоловіка. Коли діти записані на прізвище матері, про виплати можете забути. Погодьтеся, ростити дітей самі
й дуже складно! Не захищені в цьому плані і цивільні чоловіки. Вони не зможуть спілкуватися з дітьми лише за своїм бажанням, а тільки за рішенням судових органів.