26 жовтня у день Парламентських виборів на Рівненщині продовжується передвиборча агітація, хоча за законом вона мала бути припинена ще у п’ятницю. Перед входом до великих виборчих дільниць (більше 2 тис. чол) у м.Здолбунів та смт Млинів розміщено агітацію за кандидата у народні депутати Світлану Ніколіну. Зображення з агітацією нанесено фарбою на асфальт за допомогою трафарету з текстом «Ніколіна. Крок до змін».

Також агітація продовжується за кандидата в народні депутати Богдана Файфуру. Плакати з його зображенням та символікою партії «Народний фронт» напередодні виборів з’явилися м. Дубно та м. Здолбунів.

Листівки з агітаційним змістом спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА також виявили і у м.Рівному на дільнці №56101. В листівці презентується програма кандидата Святослава Євтушенка. Вихідні дані на матеріалі присутні. Відповідальним за друк значиться сам кандидат.

Плакати з передвборчою агітацією спостерігачі ОПОРИ також виявили перед виборчою дільнцею с. Городище, Рівне нського району (153-ій виборчий округ). На стовпі наклеєна агітація кандидата Олексія Муляренка, Політичної партії «Громадянська позція А. Гриценка», кандидата Оксани Лозової.

Зазначимо, що передвиборча агітація – це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата у депутати або партію – суб’єкта виборчого процесу. Передвиборча агітація може здійснюватись в будь – яких формах і будь-якими засобами, що не суперечать Конституції України та законам України.

Нагадаємо, що відповідно до статті 70 Закону України про вибори народних депутатів, передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п'ятниці перед днем голосування Передвиборна агітація напередодні дня голосування та в день голосування забороняється. У цей же час забороняються проведення масових акцій (зборів, мітингів, походів, демонстрацій, пікетів) від імені партії, кандидати у депутати від якої зареєстровані у загальнодержавному окрузі, кандидатів в депутати, розповсюдження агітаційних матеріалів, а також публічні оголошення про підтримку партією чи окремими кандидатами у депутати проведення концертів, вистав, спортивних змагань, демонстрації фільмів та телепередач чи інших публічних заходів.

Відповідно до п.24 ст. 74 закону, передвиборні агітаційні матеріали знімаються з 24 години останньої п'ятниці перед днем голосування відповідними службами місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Про це повідомляє прес-служба ГМ ОПОРА.