Розкішний автопарк дубайської поліції давно став візитною карткою ОАЕ: в ньому є не тільки Mercedes-Benz SLS AMG, McLaren 12C або Ferrari FF, але і Bugatti Veyron. А тепер і в служби швидкого реагування цього ж міста зявився спорткар. Ним виявилася перша в світі "швидка допомога" на базі Lotus Evora.

Британський спорткар, що розвиває 277 км/год максимальної швидкості, пофарбували в синьо-білі кольори зі стилізованим зубцем кардіограми на капоті, а також доклали нелюдських зусиль, щоб засунути в її скромний багажник повний набір необхідного обладнання.

pic

В результаті на борту є дефібрилятор, кисневі балони, аспіратор, шини для фіксації переломів і багато іншого, включаючи мобільний термінал для оперативного зв'язку із ситуаційним центром і лікарнями.

pic

Звичайно, до бабусь з серцевими нападами така "швидка" їздити не буде: її будуть використовувати в першу чергу при аваріях та НП, щоб якомога швидше доставити на місце парамедиків. З цілком зрозумілої причини двомісна Evora також не зможе займатися госпіталізацією пацієнтів.

pic

Як повідомляє арабське видання National, управління охорони здоров'я Дубая має намір закупити для "швидкої допомоги" ще кілька спорткарів, включаючи Ford Mustang і Chevrolet Corvette C7.

Джерело: TopGear