2010 рік - рік жовтого металевого Тигра (Ген-інь)

Старовинна бірманська легенда говорить, що одного разу Буйвол переміг в сутичці Тигра і посміявся над ним. Відтоді Тигр не терпить Биків (і Корів), тому, проводжаючи 2009-й рік, не можна хвалити його. Зате Новий рік потрібно зустрічати з повагою і надією – це Тигру до вподоби. Тигр завжди йде вперед, зневажає умовності, ієрархію і консерватизм розуму. Тигр – знак незвичайної дії, несподіваних ситуацій і виняткової долі. У будь-якому випадку, рік жовтого металевого Тигра – це рік видатних особистостей і битви сильних людських амбіцій, рік досягнень і випробувань на міцність всього життя.

Що одягнути в новорічну ніч: У одязі бажано мати щось смугасте. Аксесуари і прикраси рекомендується підібрати з натуральних матеріалів, каменів. Хороші металеві кільця, намиста, браслети, сережки із золота, срібла, міді і платини (але не більше двох різних металів). Для одягу підійдуть прикраси з натуральних матеріалів: шкіри, хутра та ін.

Що повинно бути присутньо на святковому столі: Зустрічаючи 2010 рік, поставте на стіл жовті, пурпурні або смугасті (з двох кольорів) свічки. На стіл потрібно подавати м'ясо у всіх видах (для вегетаріанців – соєві продукти, інші боби). Враховуючи характер і металеву природу нинішнього Тигра, непогано приготувати м'ясо на шампурах або за допомогою грилю; гарнір можна готувати з картоплі, буряка, моркви. На десерт – підсмажений арахіс. Напої жовтих, червоних і янтарних тонів, особливо підійдуть апельсиновий і мандариновий соки. Проте не варто дозволяти собі і близьким випити з нагоди свята зайву чарку, щоб не стати схожим на заклятих ворогів Тигра – Мавп. На час торжества музичний центр краще вимкнути, замінивши його співом – сольним або хоровим. Пригощання повинні бути різноманітними, щоб будинок протягом року був повною чашею. Стіл краще поставити на середину кімнати, у центрі столу – металева ваза з жовтими фруктами.

Як прикрасити будинок до свята: В оформленні кімнат і столу повинні бути присутніми речі з металу: срібні чарки, облямований металом ріг, прикраси з металокераміки. На ялинку добре зробити іграшки своїми руками і загадати потаємні бажання.

Прийшов Новий рік, а з ним – і новий період. Тому буде непоганою ідеєю зустріти Новий рік в новому одязі.

Джерело