Датський казкар Ганс-Крістіан Андерсен частенько описував звуки органа. У Рівному такий інструмент один. І людей, що вміють на ньому грати, — на пальцях перелічити. Катерина Огаркова закохалася в звуки органа відразу, як тільки їх почула. Кореспонденти Першого місцевого не лише поспілкувалися з органісткою, а й побувалаи всередині цього величного інструмента. До вашої уваги - наступний сюжет з циклу "Казкові професії".

Катерина Огаркова уже 10 років грає цю казкову музику. За цей час у неї було стільки концертів, що й не полічити. Каже, обрала цей інструмент за покликом душі. І радіє, що змогла поєднати професію з захопленням.

Освоїти цей інструмент важкувато, - каже органістка. Проте стверджує: якби було легко — було б не так цікаво. Катерина Огаркова знає кожну деталь в цьому інструменті. А їх тут ой як багато! Адже величеною орган у кілька поверхів.

Пані Катерина мріє, аби молодь проявляла більше інтересу до органної музики. І нарікає — у Рівному немає де вчитись грі на цьому інструменті. Тому планує відкрити власну музичну школу.