Wi-fi у тролейбусі - це не вигадка, а рівненська реальність. Чотири "рогаті", які нещодавно приїхали у Рівне з Любліна, вже обладнали модемами з бездротовим інтернетом. У першу чергу відчути переваги нововведення зможуть користувачі першого тролейбусного маршруту. Випробували новинку і наші журналісти.

Пан Анатолій працює водієм вже понад 35 років. Днями пересів із старенького "рогатого" за кермо нещодавно купленого у Польщі тролейбуса. Каже: вже встиг відчути різницю поміж старими тролейбусами та новоприбулим транспортом.

Загалом у Рівне вже приїхало чотири із десяти закуплених у Польщі тролейбусів. Вони не нові - усім десять -п'ятнадцять років. Втім, мають значно кращий стан, аніж рівненські. Адже нині середній вік "рогатих" у місті - 26 років. Нові тролейбуси оснащені бездротовим інтернетом - це лише одна з позитивних змін у тролейбусному управлінні за останній рік. За цей час на підприємстві повністю погасили заборгованість по заробітній платі, а також повернули майже сотню спеціалістів, які у скрутний для тролейбусників час шукали заробітку де-інде. Та й прибутки за користування рогатим транспортом зросли утричі.

Окрім привабливого зовнішнього вигляду у польських тролейбусів є іще одна перевага. Вони обладнані wi-fi модемами. Тож тепер пасажири зможуть користуватися безкоштовним інтернетом прямісінько у салоні тролейбуса. Таким чином міська влада прагне привабити у екологічно чистий транспорт якомога більше пасажирів.

Першими зможуть скористатися Wi-fi у тролейбусах пасажири першого маршруту. Згодом бездротовий інтернет обіцяють встановити і у рогатих. які їздитимуть на інших маршрутах.