10 закладів охорони здоров’я, 4 школи та один дитсадок Березнівського району планують цьогоріч відмовитися від імпортного палива. Так, у п’ятнадцяти бюджетних закладах замінять природний газ альтернативним – опалювати планують за допомогою дров та електрики. Із місцевого бюджету на це передбачили більше півтора мільйона гривень. Про це повідомили на сайті Рівненської ОДА.

Наразі роботи із заміщення природного газу провели в 5 медзакладах району – у селах Малинськ, Прислучі, Тишиця, Яринівка та Моквин.

Разом з тим, цьогоріч реконструювано котельню і в КП «Березнекомуненергія». Зокрема, на підприємстві замінили аварійний твердопаливний котел з ручною подачею палива на механізований. Також у цій котельні запланували встановити ще два сучасні твердопаливні котли. На їх закупівлю із міського бюджету передбачили понад мільйон гривень.

Водночас, аби зменшити витрати газу, теплові мережі оснащуватимуть попередньоізольованими трубами. У результаті таких модернізацій підприємство економитиме газ в середньому до 50 відсотків в рік.