Служба зайнятості пропонувала майбутнім випускникам обрати майбутню професію. Учнів проконсультували, а на додачу ще й подарували ділові щоденники. Олена Толочик розповість більше.

За традицією, ярмарки професій працівники служби зайнятості проводили для школярів весною. Цьогоріч, у зв’язку з проведенням незалежного оцінювання навесні, такі заходи для учнів відбуваються саме зараз. Їх мета – дати правильний орієнтир випускникам у виборі професії з врахуванням попиту на ринку праці і нахилів до певного виду діяльності.

Щоб визначитись із вибором одного з 5 типів професій, школярі пройшли спеціальне тестування. Обрати вуз чи коледж учням допомагали представники 20 навчальних закладів.

Приємними подарунками для учнів Гощанського району від служби зайнятості стали ділові щоденники. Вони знайомлять учнів з історіями професійних успіхів, допомагають краще пізнати себе і вибрати той фах, який у майбутньому принесе і матеріальне, і моральне задоволення.

Корисність подарунка одразу оцінили учні із сіл. Адже у них не завжди є доступ до профорієнтаційної інформації.

Ярмарок професій у Гощі відбувся у формі змагань шкільних команд. Кожна з них достойно представила свою школу, отримала подарунки від служби зайнятості і побажання успіхів на майбутній професійній стежці.