"Український буржуазний націоналіст" - у Рівному. Музичну драму Галини Тельнюк рівненському глядачу презентував Львівський музично-драматичний театр імені Заньковецької. Вистава — бенефіс видатного актора театру Федора Стригуна. Своєрідною родзинкою постановки став дует сестер Тельнюк, які забезпечили музичний супровід спектаклю. Рівненська публіка "Українського буржуазного націоналіста" зустріла оваціями. Марина Фурс поділиться враженнями.

Музична драма "У.Б.Н.", створена співачкою Галиною Тельнюк вже давно, але й досі не втратила своєї актуальності. Швидше навпаки. Актори переконані: проблеми, які в ній висвітлюються, з часом тільки поглиблюються. І пояснюють: нам бракує сучасної людини, яка живе і мислить як патріот, пронесла любов до народу, батьківщини, історії через усі муки. І хоча таких може не так і багато, але вони є. І про них треба розповідати.

Федір Стригун зіграв безліч історичних осіб. Перед рівненським глядачем він постав у ролі українського буржуазного націоналіста. Ця вистава — його бенефіс, приурочений до 70-ліття актора. Вісім років Федір Стригун переживає біль, розуміє сумніви і сприймає правду буржуазного націоналіста, який за будь-яких обставин залишається вірним своїй ідеї.

Вистава зірвала шквал оплесків. Її успіх — гармонійне поєднання не лише яскравої гри акторів, а й емоційної творчості сестер Тельнюк. Вони забезпечили музичний супровід вистави у живому виконанні. Тож драма не залишила байдужим нікого.