Колишній начальник управління Валентин Бондарчук оскаржує своє звільнення у суді. Тим часом новий керівник рибоохорони переконує, що інспекція стала працювати ліпше - у рази. Виловити зерно істини у каламутній воді спробували наші кореспонденти.

Поновлення на посаді та моральна компенсація у 75 тисяч гривень - такі вимоги звільненого кілька місяців тому начальника обласної рибінспекції Валентина Бондарчука. Днями відбулося попереднє слухання цієї справи у суді. Щоправда, знімати журналістам не дозволили. Тим часом новий керівник рибохооронців переконаний: свою посаду він обіймає законно. Одразу після його призначення звільнили п'ять працівників. Все через корупцію, каже Василь Трофимчук.

Однак затяті рибалки, з ініціативи яких і похитнулося крісло Валентина Бондарчука, переконані: справа у суді не допоможе екс-начальнику управління. Саме рибалки спільно з першим місцевим провели власне розслідування на предмет порушень у рибінспекції. Результати передали у прокуратуру. Утім, правоохоронці нічого кримінального не виявили.

Відтак, чи задовольнить суд вимоги колишнього керівника рибінспекції - визначить феміда.

Про браконьєрів та корупцію у рибінспекції говоритимуть і у четвер, 22 жовтня, у прямому ефірі Телевізійного прес-клубу на Першому місцевому. Початок - о 20:15.