Нам хліба не треба - роботу давай! А от якраз роботи на Рівненщині бракує просто катастрофічно. Найбільші підприємства області, такі ак "Рівнеазот", Рокитнівський, Костопільський та Зорянський склозаводи ледь животіють. Нових працівників не беруть, ще й старих звільняють. На що ж далі сподіватися безробітним - і нинішнім, і потенційним? Анна Яцук вивчала тему.

На початку цього місяця на обліку в обласному центрі зайнятості перебувало майже 20 тисяч осіб. Натомість вільних вакансій було трохи більше тисячі. Нині на одне робоче місце у Рівному претендує 14 людей. У районах ситуація ще гірша, наприклад, у Володимирецькому - їх аж 90. В обласному центрі зайнятості кажуть: чимало людей одночасно працює і перебуває на обліку, аби отримувати ще й допомогу з безробіття. Тепер таких хитрунів контролюють, змушують з'являтися у центр зайнятості не щомісяця, а раз у тиждень. Що ж стосується найбільш затребуваних професій, то це, як і раніше, робітничі спеціальності.

Заступник голови Федерації профспілок України Сергій Кондрюк каже, що всі громадяни повинні бути працевлаштовані легально і отримувати за це хоча б мінімальну заробітну плату. Але, на жаль, в Україні такого принципу дотримується мало роботодавців.

Аби покращити ситуацію з безробіттям, в область потрібно залучити іноземні інвестиції, кажуть чиновники. Тобто зацікавити іноземців будувати на Рівне нщині свої фабрики та заводи і на роботу наймати українців.