Британська компанія Secure Drives представила твердотільні накопичувачі Autothysis128s і Autothysis128t, унікальною особливістю яких є можливість фізичного знищення контролера і мікрочіпів флеш-пам'яті.

Пристрої виконані в 2,5-дюймовому форм-факторі. Вони можуть використовуватися в якості внутрішніх сховищ з підключенням по інтерфейсу SATA або як портативних зовнішніх накопичувачів з підключенням через порт Micro-USB 3.0.

Місткість дорівнює 128 Гбайт. Заявлена швидкість читання складає до 127 Мбайт/с, швидкість запису - до 120 Мбайт/с. Показник IOPS (операцій введення/виводу в секунду) при читанні/запису досягає 20 000. Пристрої важать 88 г, їх розміри - 100,5 × 70 × 9,5 мм.

pic

Накопичувачі Autothysis128 призначені для зберігання важливої і таємної інформації. Дані шифруються по алгоритму AES з 256-бітовим ключем. При цьому передбачено низку механізмів самознищення в разі ризику витоку відомостей.

Вбудований GSM-модуль дозволяє власникові Autothysis128 активувати процес фізичного руйнування накопичувача з будь-якого куточку світу, де доступний стільниковий зв'язок. Для цього достатньо відправити кодове SMS на спеціальний номер.

pic

Процес знищення також може бути активований автоматично при відключенні накопичувача від SATA-коннектора, тривалій відсутності сигналу мережі (наприклад, при спробі екранування), зниженні рівня заряду батареї до критичної позначки, спробах введення невірного PIN-коду тощо.

На жаль, купити накопичувачі Autothysis128 зможуть небагато: їх ціна починається приблизно з 1600 доларів США.

Джерело: TheVerge