Як і було обіцяно на заході з попередніми анонсом ((http://rivne1.tv/news/38915)(Windows 10)), публічна рання збірка (Technical Preview) нової версії операційної системи стала доступна для скачування з ((http://windows.microsoft.com/ru-ru/windows/preview)(офіційного сайту)).

Для цього потрібно зареєструватися в програмі зворотного зв'язку Windows Insider через офіційний сайт за допомогою свого облікового запису Microsoft.

Потім слід переконатися у відповідності ПК мінімальним системним вимогам нової ОС:

     процесор з частотою 1 ГГц або швидший;

     1 Гбайт оперативної пам'яті (для 32-бітної версії) або 2 Гбайт (для 64-біт);

     16 Гбайт вільного дискового простору;

     графічний прискорювач класу DirectX 9 з підтримкою моделі драйверів WDDM;

     наявність облікового запису Microsoft і доступ до Інтернету.

pic

Зрозуміло, реєструватися в програмі Windows Insider і встановлювати Windows 10 Technical Preview потрібно тільки в тому випадку, якщо користувач готовий миритися з проблемами ОС, яка ще перебуває в розробці, готовий звикати до постійно мінливого інтерфейсу (зміни можуть бути значними), має досвід вирішення проблем з ПК і збереженням своїх даних. Microsoft відзначає, що на систему, якою людина користується постійно, не слід встановлювати Windows 10 Technical Preview.

pic

Microsoft попереджає, що термін працездатності Windows 10 Technical Preview обмежений датою 15 квітня 2015. Компанія обіцяє проінформувати про необхідність оновитися заздалегідь.

Джерело: Microsoft