Задарма вже кілька місяців працюють на Рівненському авторемонтному заводі. Вкотре не отримавши зароблене люди зійшлися на мітинг. У своїх бідах звинувачують керівників підприємства. Останні, натомість, пояснюють - завод ледь животіє, тож сподіватися на зарлпату не радять. Третейським судею є профком підприємства - там пропонують визнати його банкротом, і задовольнити людей компенсаціями.

На погані умови праці та заборгованість із зарплатні скаржаться працівники Рівне нського Автомобільноремонтного заводу. Розповідають, спочатку вірили обіцянкам керівництва виплати гроші, проте нині вийшли на страйк. Голова профкому підприємства пояснює, завод у відомстві Міністерства оборони України. А З Києва гроші так не надходять.

Керівництво підприємства виправдовується, мовляв рахунки заводу заблокували за борги. Втім, обіцяє, як тільки отримає доступ до грошей — з працівниками відразу розрахуються, принаймні частково.

Про проблеми на підприємстві знає головний інспектор з праці в області Михайло Бузинарський. Радить працівникам шукати правди у міністерстві оборони. До речі, це не єдине підприємство області, яке має заборгованість із зарплатні, розповів Михайло Бузинарський. З початку року інспекція направила до прокуратури 64 матеріали про порушення трудового законодавства.

Рівняни на вулиці не на камеру розповідають з порушеннями трудового законодавства зустрічаються мало не щодня. Дещо ліпша ситуація на державних підприємствах, мовляв, там керівництво не зацікавлене обдурювати своїх працівників.

Поки керівництво Рівне нського авторемонтного заводу вирішує де взяти гроші, аби розрахуватися щоб розрахуватися з боргами. Працвіники повернулися до роботи. І вирішили все ж вирішили звернутися за допомогою до Міністерства оборони України, прем'р-міністра та Президента.