Замість очей — біла тростина, яка допомагає незрячим орієнтуватися на вулиці. Завдяки їй сліпих легко помітити. До Міжнародного дня білої тростини 475 незрячих рівнян від спонсорів одержали продуктові пакети. Натомість від держави грошової допомоги до свого свята так і не дочекалися. Про життя у темряві дізнавалася Тетяна Коваль.

Нині по області на обліку перебуває 1680 інвалідів із зору першої та другої груп, у Рівному їх — 475.

До Міжнародного дня білої тростини незрячі влаштували собі концерт — декламували вірші, співали, розповідали гуморески. За це їм презентували олію, борошно та крупи.

Продуктові пакети від спонсорів передаватимуть сліпим протягом місяця. А от щомісячні 747 гривень від держави люди з особливими потребами не отримали.

Чоловік майже нічого не бачить. Окрім цього, у нього ще й глаукома. Щоб підтримувати своє здоров’я — потребує дорогих препаратів, які коштують до півтори сотні гривень. Затримка із виплатою допомоги стала випробуванням. Але рук не опускає, вірить, що гроші дадуть.

На розблокування рахунків сподіваються і самі чиновники.

У Товаристві сліпих зазначають, що насправді незрячих значно більше, ніж перебуває на обліку. Кажуть, нині зростає кількість незрячої молоді.