Громадський контроль чи не щодня бачить «ефективність» роботи рівненських житлово-комунальних підприємств. У будинках протікають дахи, ремонти в під’їздах не робляться роками, труби протікають. Продовжувати список житлово-комунальних проблем у місті можна продовжувати довго. Найприкріше, що таки більшість мешканців багатоповерхівок щомісяця сплачують, за послуги, які фактично їм не надають.

На останній сесії Рівне ради депутати мали заслухати звіти керівників двох «найпроблемніших» житлово-комунальних підприємств. Чи не на усі запитання міських обранців, один з них, начальник ЖКП «Перспективне» Олександр Рукін відмовчується. А потім взагалі заявляє про своє звільнення. Депутати разом з громадськими активістами закликають про необхідність несення відповідальності за таке керівництво навіть після звільнення. Адже, мешканці сплачують кварплату, а ремонти в будинках, як не робились так і не робляться.

Після цього, міський голова Володимир Хомко запропонував Дмитру Якимцю очолити житлово-комунальне підприємство «Перспективне». З такою пропозицією голова громадської організації «Рівне нський громадський контроль» погодився. Щоправда за однієї умови. Якщо і міський голова складе свої повноваження та візьметься за керівництво іншого житлово-комунального підприємства. Таким чином пропозицію Володимира Хомка можна фактично назвати визнанням ефективності роботи громадськості в цілому і Рівне нського громадського контролю зокрема.