Віталій Ставський народився та виріс у м. Костополі, на Рівненщині був зразковим вихованцем Костопільського обласного ліцею-інтернату спортивного профілю, чемпіоном України-2007, майстром спорту з греко-римської боротьби.

Усвідомивши, що військова справа – це сенс його життя, Віталій Ставський із жовтня 2011 року проходив службу за контрактом у військовій частині А0284(Львів). Здавалося б, можна радіти життю, кохати, виховувати дітей, приносити радість у свою сім’ю… У хлопця були мрії, земні бажання, життєві плани, восени мали зіграти весілля. Все було попереду, але хто міг передбачити, що у горнилі неоголошеної війни, у День свого народження, 3 вересня, героїчно піде із життя молодший сержант Віталій Ставський?!

Воїн-десантник, один із найкращих синів України.

Він загинув, обороняючи аеропорт у Луганську. Керівництво та жителі району висловлюють глибокі співчуття родичам і близьким загиблого. Світла пам’ять про мужнього захисника Вітчизни назавжди збережеться в серцях тих, хто знав і любив Віталія Ставського. Народне прощання із загиблим відбудеться 7 вересня о 15.00 год. біля пам’ятника Т.Г. Шевченку у місті Костополі. Вічна пам’ять Герою!

Джерело: kostvlada.org