Кількість годин цього предмету у навчальних планах збільшилася. Під час щорічної конференції освітяни напередодні нового навчального року, під впливом подій в Україні перш за все підняли актуальні проблеми, та переглянули навчальні плани. а ще отримали вітання та подяку, яку своїм вчителям з передової АТО передали рівненські хлопці. Про те, яке покоління вже виховали освітяни і як виховуватимуть нинішніх школярів - у сюжеті "Першого Місцевого".

Вперше освітянська конференція до сліз розчулила чи не усіх присутніх. Вчителі отримали вітання від своїх учнів, які нині перебувають у зоні АТО. Вчителя математики Людмилу Смірнову привітав випускник 2001 року Юрій Заєць, від такого вчинку жінка розчулена та здивована. Вона пишається своїми учнями.

Військові дії на Сході країни вплинули і на шкільну програму, кажуть освітяни. У 10 та 11 класах збільшили кількість годин Захисту вітчизни, тепер буде не година, а півтори на тиждень. Повертається предмет християнська етика. Друга іноземна мова тепер буде не обов'язковою, а за бажанням учнів та батьків. Згідно з новою програмою вчитимуться вже учні 2, 3, та 6 класів. Люб'язно прийняли до шкіл та садочків міста дітей переселенців з Криму та Сходу України.

Освітяни наголосили, переселенців готові приймати у школи Рівного у будь-який час. Місця вистачить усім. Водночас наголосили, у школах залишається п'ятиденний робочий тиждень, без змін, поки що.