Погасять борг — з'явиться світло. Тільки за такої умови відновлять живлення дев'ятого гуртожитку підприємства "Рівнельон". Натомість мешканці не розуміють, звідки взялося понад 100 тисяч боргу за світло. У проблемі розбиралася Марина Фурс.

Більше чотирьохсот мешканців гуртожитку №9 ВАТ "Рівне льон" на вулиці Фабричній, 20 залишилися без світла. Ольга Мельник, мати трьох дітей, у розпачі: як за таких умов піклуватися про малечу - просто не знає.

Причина відключення — численний борг за спожиту електроенергію. Мешканці не розуміють, звідки він узявся. Мовляв, за комунальні послуги платять адміністрації гуртожитку, але куди та поділа гроші - гадки не мають.

У "Рівне енерго" пояснюють: договорів зі споживачами, які живуть у гуртожитку, не підписували. Контракт заключений із ВАТ "Рівне льон", якому і належить приміщення гуртожитку. До серпня минулого року боргу не було, кажуть енергетики, а нині він уже складає 110 тисяч гривень.

У телефонній розмові керуючий санацією ВАТ "Рівне льон" Сергій Андрієвський повідомив, що адміністрація гуртожитку працює над вирішенням цього питання. Тим часом мешканці гуртожитку побоюються, що разом зі світлом їм відключать ще й воду та газ.