Ми платимо — ви будуєте. Новий проект з одержання мікрогрантів для підтримки місцевих громад стартує на Рівненщині. Ініціативні групи, яка утворилися в селах чи містах області, можуть розраховувати на фінансування власного проекту. Що для цього потрібно зробити — знає Анна Яцук.

Подібні проекти вже діють на Рівне нщині . Найчастіше сільські та міські громади завдяки їм відремонтовують ФАПи, клуби, дитячі садочки, школи тощо. Сьогодні для ініціативних громад з'явилася ще одна можливість відремонтувати чи побудувати якийсь суспільний об'єкт у своєму населеному пункті за чужі гроші.

Організатори проекту планують надати мікрогранти семи громадам області. Сума одного не перевищуватиме 12 000 гривень. Кошти мікрогранту можуть бути використані для покриття 70% вартості проекту. Решту 30 повинен забезпечити переможець проекту. Тобто, як кажуть організатори, вони лише купують матеріали для ремонту, а будуються громади самотужки.

Проекти, які запровадять громади, повинні бути надіслані організаторам не пізніше 3 грудня цього року. Результати конкурсу оголосять перед новим роком.