Бюджет Рівного знову хочуть перекроїти. Виконком погодив винесення на сесію проекту рішення про зміни до бюджету на цей рік. Мовляв дохідна частина виконується гірше ніж торік. А місто вже має борг перед комунальниками та підрядниками у 17 мільйонів гривень.

За розподілом бюджету зокрема, та за засіданням міськвиконкому в цілому, глядачі Першого місцевого могли спостерігати в прямому ефірі та на сайті телеканалу.

Розпочалось засідання з бюджетних питань. Першим ділом - взялись допомогти родині загиблого в зоні АТО добровольця - Олега Тарасюка. 10 тисяч виділяють без вагань. Вже потім дізнаються - дохідна частина міського бюджету в цілому недовиконується.

Аби заощадити можновладці вирішили показати приклад і зекономити на собі. Виконком піде у двотижневу неоплачувану відпустку. Хоча б у такий спосіб хочуть перекрити частину 17-ти мільйонного боргу перед працівниками бюджетної сфери та підрядниками. В казначействі, мовляв теж отримують небагато.

Розглядаючи господарський блок питань виконком постановив знести 9 незаконно встановлених яток. Натомість знайшли дірку в законодавстві і легалізували не надто законну вуличну торгівлю довкола центрального продовольчого ринку.Тимчасово, на півроку.

Натомість резонансна ініціатива про заборону феєрверків стала лишень зверненням до рівнян. Владоможці звернулись до людей з проханням обмежити використання святкової піротехніки. Щоправда, пообіцяли вже найближчим часом чітко виписати порядок використання піротехніки в місті.