А от проїзд у маршрутках Рівного таки подорожчає. Перевізники достукалися до чиновників і з третьої спроби перемогли. Тож вже з першого липня за одну поїздку містом рівнянам доведеться платити не одну, а вже півтори гривні. Рішення прийняли члени рівненського міськвиконкому сьогодні на засіданні.

Востаннє вартість проїзду у рівненських маршрутках піднімали наприкінці 2005 року. Перевізники бідкаються ще кілька місяців тому усі сусіди зробили такий крок. Рівне єдиний обласний центр де і досі за цю послугу платять лише 1 гривню. Тому фахівці підрахували усі витрати перевізників, погодили їх з антимонопольним комітетом, і зрештою усі підрахунки представили членам виконкому.

Управління транспорту також підтримало перевізників, кажуть у них і так проблем вистачає. В останньому тендері втратили чотири десятки машин, адже чимало маршрутів міста є не прибутковими а навпаки збитковими. Тому вже сьогодні наголошують - невдовзі доведеться шукати інвестора для муніципального транспорту, таких витрат дрібні перевізники н6е потягнуть.

Суперчки хоча й точилися довго, втім рішення таки прийняли. З першого липня проїзд у всіх без вийнятку маршрутках коштуватиме 1 гривню 50 копійок. До такого підвищення рівняни готові хоча й не всі.

Чиновники переконані, йдучи на зустріч перевізникам, вони мають бути чесними, платити гідну зарплатню водіям, мати найманих працівників, і головне надавати якісні послуги пасажирам.