У полон до сепаратистів потрапив солдат 51-ї механізованої бригади 31-річний Олександр Сінкевич. Чоловіка мобілізували із Зорі Рівненського району, вчора його рідні почали отримувати дзвінки від терористів.

про це повідомляє видання Рівне Вечірнє.

Як повідомляється, спершу терористи погрожували, аби рідні «готували чотири дошки», потім вимагали 500 тисяч (валюти не уточнювали) викупу. А коли родичі питали, куди його підвезти, кидали трубку.

— Через трохи до мене знову подзвонили і сказали, аби я їхала в Київ, організовувала матерів на мітинг з вимогою припинити братовбивчу війну, — розповідає мама солдата Галина. — Я їм почала говорити, що мій син невинний, що він не сам пішов воювати і був на блокпості, а не вбивав людей. Просила, аби відпустили, бо ж організувати матерів буде не так просто. Мені сказали, щоб я завтра пішла в ОДА і написала звідти лист, тоді мою дитину відпустять. Ввечері мають подзвонити і сказати, що у цьому листі повинне бути. Просила поговорити з ним. Спершу відмовляли, а потім таки дали трубку. Поки він говорив, його били по голові — він стогнав і просив припинити, бо отримав контузію, йому боляче. На моє запитання, чи його б’ють, він мовчав… Згодом ще казали, що мій син виживе, якщо перейде воювати на сторону сепаратистів, лякають його, що українські військові його вб’ють за дезертирство. Погрожували, що пальці відріжуть… Я просила, аби мого сина відпустили. Казала навіть, аби вже забрали картку банківську, військовий квиток… Тільки б залишили живим.

Тим часом портал «Четверта влада» пише, що досі залишаються відрізаними від своїх частин і своїх родин солдати з 51-ї бригади Роман Бондзюх (Нововолинськ) і Віктор Зелінський (Рівне нщина). Обидва вистояли на лінії вогню під Червонопартизанськом 10 діб і вимушено відступили разом із групою побратимів. Але не перейшли кордон.

Ось уже 8 днів їх утримують як заручників чи полонених на Луганщині. Прорватися через блокпости бойовиків вони не можуть, інформує Нововолинськ діловий (станом на 2 серпня).

І Віктор, і Роман — звичайні мобілізовані. Рядові. Долею обох полонених уже перейнялись правозахисники у Києві.

Військовослужбовців 51-ї окремої механізованої бригади, яких судили в Запоріжжі за звинуваченням у дезертирстві, суд відпустив на волю. Однак двоє бійців і досі залишаються в полоні терористів. Це - Роман Бондзюх з Нововолинська і Віктор Зелінський з Рівне нщини.