Депутати Рівнеради дали грошей для кладовища, землі для онкодипансеру, внесли зміни до бюджету та дійшли згоди у спірних питаннях. Могли б і рівняни усе те побачити, якби міські обранці їм це дозволили q погодилися на онлайн-трансляцію своїх засідань. А поки - стислий огляд сесійного дня у Рівнераді від Наталії Ниркової.

Чергове засідання сесії Рівне ради розпочали з майнових питань. Депутати погодили передачу частини майна від "Комуненергії" до "Теплотранссервісу". А ще внесли зміни до міського бюджету. Вирішили виділити 25 тисяч гривень на розширення кладовища у Тинному.

Рівне рада почала процедуру виділення землі під будівництво другої черги обласного диспансеру. Кошти на це виділила держава. Дійшли руки депутатів і до спірних питань. Погодили новий проект землеустрою для ділянки на вулиці Київській, 40-а.

На стоянці поруч із автовокзалом тепер зможуть побудувати торговий павільйон та диспетчерський пункт. Раніше тут уже працював заклад швидкого харчування. Проте його знесли, бо був збудований незаконно.

Керівник міста запевняє: серйозно налаштований боротися з самобудами. Каже, останнім часом чиновники виявили 6 таких об’єктів. Окремі з них зведені на приватних ділянках. Але власники відмовляються повідомити що саме і за чиєю згодою будують.

І все ж, коли зникне останній самобуд у Рівному, прогнозувати важко, каже Володимир Хомко. Адже нині власники самобудів попри норми закону та судові ухвали не поспішають зносити свої об’єкти.