Активістів причетних до збору коштів на підтримку армії та прикордонників в Сарнах викликають на допити. Як повідомив сотник Поліської січі - Роман Захарчук нині неформальні запрошення в міліцію від майора Шило отримали кілька активістів, що збирали гроші для військових.

Під час неформальних розмов у активістів розпитують про суми зібраних коштів, та кількість і ціни закупленої амуніції. Щоправда в ході цих розмов, зі слів сарненських активістів, в міліції ведуть протокол.

-Таке запрошення телефоно отримав і я, - розповідає Роман Захарчук, - щоправда я відмовився прийти, адже мені не повідомили ані про мій статус, ані про причину такої "розмови". Тож, імовірно, найближчим часом мене викличуть на допит у встановленому законом порядку - надіславши повістку.

у своєму БФ активіст написав: Сарненська міліція почала викликати на допит актвістів ГО "Полісся" та ГО "Громада Сарненщини", які долучались до допомоги армії. Слідча, яка допитувала активіста відмовилась надати копію протоколу допиту мотивуючи таємницею слідства. Моху припустити що тиск на сарненських активістів пов'язаний з вибухом бойової гранати у помешканні Олександра Васильєва (який міліція кваліфікувала як хуліганство) та початком виборчої кампанії до верховної ради. Я відмовився давати свідчення на допиті. Можу сказати що у Сарненському районі почалась охота на людей, які мають незалежну думку. Але мовчати вже немає куди. Міліція та бандити схаменіться, фізичне знищення актвістів та моральний тиск вже був. Ми надалі будемо відкривати личину підступу та негідності на теренах Сарненського району та Полісся.

pic