У Рівному понад 390 студентів-випусників кафедри військової підготовки Національний університет водного господарства та природокористування, які протягом двох років пройшли фахову підготовку, склали Військову присягу на вірність українському народові.

Урочистості з цієї нагоди відбулись на стройовому плацу навчального закладу. Привітати молодих людей зібралися батьки, рідні та близькі.

Своїх вчорашніх вихованців поздоровили командири та викладачі студентів. Також, в гості до випускників завітали керівники Рівне нської обласної державної адміністрації та обласної ради.

Особисто привітав випускників із цим важливим моментом в їх житті завідувач кафедри генерал-лейтенант Сергій Горошніков. Він подякував студентам, які опанували військовий фах, за їх старання та наполегливість впродовж років навчання. Зокрема, за його словами, цього дня у строю стоять молоді фахівці з бойового застосування механізованих підрозділів, експлуатації й ремонту озброєння і військової техніки інженерної техніки та студенти, які навчалися за напрямком застосування інженерних підрозділів.

- Наші випускники після відповідного наказу Міністра оборони України отримають свої перші офіцерські звання молодший лейтенант запасу і зможуть поповнити лави Збройних Сил, Служби безпеки, правоохоронних органів тощо, - зазначив генерал-лейтенант Сергій Горошніков. - Така освічена, патріотично налаштована молодь, як наші випускники, дасть гідну відсіч будь-якому агресору та збереже демократичність і незалежність європейської України.

На добру долю майбутніх офіцерів запасу благословили священнослужителі. А після завершення ритуалу складання Військової присяги, випускники пройшли урочистим маршем.