У цьому переконують різноманітні соціологічні дослідження. Втім, бібліотекарі не засмучуються та запевняють: книга — джерело знань, яку не замінить комп'ютер. У Всеукраїнський день бібліотек вони довели це на ділі. Продемонстрували виставку ста заборонених книг і розповіли, як можна цікаву книгу безкоштовно передати з рук в руки.

Рівне нська обласна бібліотека цікаво підготувалася до свого професійного свята. На виставці "Сто заборонених книг" представлені твори авторів, які були у минулому столітті репресовані або ж писали про заборонені події історії. Так тут можна побачити "Ілюстровану історію України" Михайла Грушевського, твори Уласа Самчука, Миколи Куліша та Олени Теліги. Є тут і зарубіжні письменники. Так, твір "Пригоди Тома Сойєра" і досі заборонені у деяких штатах США через часто вживане слово "негр".

Організували бібліотекарі й фотовиставку "Людина і книга". Півроку читачі надсилали на сайт бібліотеки цікаві фото із зображенням підручників. Окрім виставок, у бібліотеці проходять і нові акції.

Популяризують книги і деякі активні рівняни. Павло Алексєвич купує підручники на економічну тематику, читає їх і безкоштовно надає у користування іншим.

Книга не вимре ніколи, запевняють її поціновувачі. Всім, хто цьому не вірить, радять хоча б на день забути про комп'ютер і зануритись у світ уяви. Кажуть, це набагато цікавіше та корисніше.