Так, сім'ю торік знайшли 25 малюків, а в цьому році — вже 15. Популярність усиновлення пов'язують з тим, що багато родин не можуть мати власних дітей, а суттєву допомогу їм надає держава. Як живеться прийомним сім'ям у Всеукраїнський день усиновлення — дізнавалася Анна Яцук.

У родині Примаків шестеро дітей. Своїх троє і троє усиновлені. Найстаршому сину 18 років, наймолодшій дочці - чотири. Багатодітна мама Орися Примак каже: створити прийомну родину у них було спільним бажанням з чоловіком та власними дітьми.

Щодня, аби прогодувати велику родину, мама готує п'ятилітрову каструлю борщу та багато інших страв. Діти батькам у всьому допомагають. Окрім домашніх справ, полюбляють гратися з котами та собакою, співати, займатися спортом та малювати.

Орися Примак працює у школі. Вдома буває рідко, але час дітям встигає приділяти.

Діти один одного люблять і не ділять на власних та чужих, розповідає Орися Примак. Кожен з них радіє, що має таку велику та дружну родину.

У службі у справах дітей кажуть: охочих усиновити дитину щороку більшає. Причина - багато родин не можуть мати власних дітей, а при усиновленні їм допомагає держава.

Родина Примаків радить всім не боятися усиновлювати дітей, а брати з них приклад.