ВОНА працює, а їм ніде лікуватись. Юлині мільйони так і не надійшли. Рівненський обласний онкодиспансер досі чекає 29 мільйонів гривень на добудову другого корпусу. Про це на сесії обласної ради заявив голова облдержадміністрації Віктор Матчук. Чому немає грошей, та чи надійдуть вони взагалі, дізнавалася Анна Яцук.

Обіцянка - цяцянка. Вже місяць Рівне нський обласний онкологічний диспансер чекає 29 мільйонів гривень на добудову другого корпусу. Їх обіцяла дати прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко під час свого останнього візиту на Рівне нщину.

Втім, грошей немає - про це на сесії розповів голова Рівне нської обласної адміністрації Віктор Матчук. Причина - невідкрита бюджетна програма. Медики кажуть: добудувати заклад потрібно для того, аби забрати хворих з старого корпусу, що у с.Тютьковичі Рівне нського району.

Двадцять дев'ять обіцяних мільйонів гривень не вистачить для повної добудови лікувального закладу. Хоча дасть можливість створити додаткових 300 ліжко-місць для пацієнтів. Проблеми всіх це не вирішить, але на якийсь час закриє питання лікування хворих. Для повної добудови потрібно 90 мільйонів гривень. Втім, ця цифра є неточною. Адже з кожним місяцем будівельні матеріали дорожчають і вартість ремонтних робіт також.

Коли надійде хоча б частина обіцяних урядом коштів, ніхто не знає. Прем'єрка мовчить, рівненські чиновники на місцях не прогнозують її дії. Найбільше від цієї невизначеності та байдужості страждають самі онкохворі. Їм і надалі доведеться тіснитися у маленьких палатах та чекати тижнями на операцію через брак операційних.

Мабуть, перебратися з нового року, як обіцяв уряд, до відремонтованого корпусу їм не вдасться.