Чого тільки не збирають герої наших сюжетів циклу "Хобі по-рівненськи"! Та ви й самі бачили - людська фантазія не знає меж. Наш заключний герой збирає пляшки з-під пива. Таке хобі у половини мешканців міста - скажете ви. Такі пляшки ще знайти треба - скажу вам я. Самі переконайтеся.

Директор пивзаводу Мар’ян Года збирає колекцію пляшок рівненського пива. Раніше ці пляшки прикрашали пивбари. Проте пан Года говорить, що деякі з них вкрали, а деякі розбились. Ті, що збереглись, він зараз зберігає у своєму кабінеті. Вартість однієї такої пляшки може сягати півсотні доларів. В його колекції є пивна тара і польської, і радянської доби. А цій пляшці уже 100 років. Партія таких була випущена, коли реєструвалась одна з торгових марок рівненського пива. Напис на ній зроблений ще старослов’янською мовою.

Кілька років тому у колекціонера виникла ідея створити музей пивоваріння на Рівне нщині . Розповідає: європейський досвід доводить, що такі музеї дуже популярні. Пан Года каже: приміщення для музею вже є, але поки що не вистачає коштів. Проте впевнений – ідея обов’язково втілиться в життя і матиме перспективи розвитку.