Чого тільки не вигадає людський розум, щоб поліпшити життя собі подібним. Пам’ятаєте, за радянських часів раціоналізаторам навіть премії давали? Та не про премії, а про наступників мріє Ярослав Павлик із Дубна. Не просто мріє, а готує собі гідну зміну. Про дубенського Едісона - наступний сюжет циклу "Хобі по-рівненськи".

Дубенчанин Ярослав Павлик ще підлітком захопився винахідництвом. Читав тематичні журнали, пробував щось майструвати. З роками хобі стало його роботою. Нині він працює у Дубенській станції юних техніків.

Уже впродовж восьми років разом із гуртківцями Ярослав Павлик розробив та сконструював уже вісім приладів. Каже: ідеї позичають із життя. Так, винайшли травматичний реабілітатор, з допомогою якою пришвидшується лікування ушкоджених кісткок. Та найдорожчий серцю винахід — перший. Це "Прилад для корекції постави" для школярів.

Якщо спину не тримати рівно, то прилад одразу ж про це сигналізує.

Юні винахідники у захопленні від занять у гуртку. Зізнаються: вдячні керівнику, який для них не лише наставник, а й приклад для наслідування.

Дубенські винахідники уже не раз перемагали на всеукраїнських і обласних конкурсах. Сподіваються: знайдеться спонсор, який зацікавиться їх проектами. А прилади служитимуть людям.