Опеньки, маслюки, підберезовики, підосиновики! Слинка тече, очі розбігаються, аромат забиває памороки. Цілорічні печериці та гливи поступаються місцем на базарі грибам лісовим - їстівним і не дуже. Тільки й пильнуй, щоб куповане не виявилося отрутою.

З приходом осені до свого раціону рівняни можуть додати різноманітні гриби, які вже є на ринках. Ціни на них коливаються від 5 до 30 гривень. Сьогодні на ринку гриби були з Цумані,Волинської області, Новостава та Костополя. Їх продавці запевняють: у лісах засуха - тому зараз тихе полювання є майже безрезультатним.

Аби переконатися, що гриби на ринку є їстівними та нерадіоактивними, деякі з них купуємо та несемо на перевірку до лабораторії. Досліджують їх на спеціальному приладі і за декілька хвилин вже мають результат.

В обласній лікарні розповідають: на щастя, отруєнь грибами ще не було. Втім, лікарі вже застерігають людей про перші їх прояви.

Якщо ж ви отруїлися грибами, потрібно випити велику кількість води, таблетки активованого вугілля та негайно їхати у лікарню. Чим швидше ви це зробите, тим більше шансів буде у медиків врятувати ваше життя.