Колекціонери тролейбусів, гнізд, старовинних годинників та інших неймовірних експонатів з'являться на Першому місцевому. Ми розпочинаємо новий цикл сюжетів про рівнян з незвичайними захопленнями. Перший сюжет циклу "Хобі по-рівненськи" присвячено фанам найдемократичнішого транспорту.

Тролейбусні фанати знають про рівненські тролейбуси практично все. Від найпершого до найновішого. П'ятнадцятирічний Ігор Григор'єв цікавиться цим видом транспорту з дитинства. І зараз з легкістю розповідає про будь-який з них.

Антон Бриних збирає інформацію про тролейбуси звідусіль. А також колекціонує фотографії. Вже має декілька тисяч. В його колекції є і раритетні деталі тролейбусів. Каже, що спеціально їх не шукає, проте, якщо перепадають, то залюбки цим користується.

Тролейбусні фани з різних міст та країн обмінюються фотографіями в Інтернеті. А також подорожують по Україні, щоб поповнювати колекцію. Андрій Сасюк з Луцька запросто порівнює рівненські тролейбуси з тролейбусами рідного міста.

Колекціонери стверджують, що не лише збирають та зберігають тролейбусну історію, а й допомагають у їх реставрації. Адже тролейбуси – це транспорт майбутнього.