Місто з більш як 700 річною історією невдовзі помолодшає. Адже давньої архітектури у Рівному майже не лишилось. Її зруйнувала друга світова і людська недбалість. Такий висновок зробила рівненський краєзнавець Галина Данильчук. У свій день народження вона презентувала фотовиставку "Архітектура старого міста".

В "Архітектурі старого міста" старої архітектури насправді майже не лишилось. Не обов'язково бути краєзнавцем чи істориком, щоб це помітити, кажуть дослідники. З найдавніших споруд Рівного залишилися хіба що Свято-Успенська церква і приміщення краєзнавчого музею. Решта, що може вважатися старою архітектурою, будівлі польського періоду. Та й ті зникають як мильні бульбашки.

Будівлі, які мають історичну цінність, сьогодні можна побачити хіба що на ось цих світлинах. Їх авторка - краєзнавець Галина Данильчук. Впродовж п'яти останніх років вона фіксувала на плівці ці ті споруди, які колись були архітектурним обличчям міста. Так на очах зник один з найстаріших кінотеатрів міста "Партизан". Замість реставрації родового гнізда рівненськіх інтелігентів Подобедів-Квашенків, закутали в пластик. А старе єврейське кладовище, що знаходиться біля облддержадміністрації давно перетворилося на смітник

Рівне на пам'ятки старовини не багате, констатують краєзнавці. Саме тому зберегти те, що залишилося, не важко потрібно лише захотіти. Головне, аби історія була не лише для істориків.