У суботу агітувати за кандидатів у Президенти офіційно заборонено. У центрі Рівного красномовні заклики - біля центрального універмагу на першому ж стовпі - листівка з закликом прийти на вибори та проголосувати правильно, оформлена у стилі передвиборчої агітації одного з кандидатів. Трохи далі такою ж листівкою обклеєний весь парапет. Біля самого ЦУМу на сіті-лайті - агітація вже відкрита. Чоловік в окулярах гарантує безпеку. Далі прямуємо до Народного дому, навпроти якого знову листівки в тон агітації одного з кандидатів. З неї рівнян переконують, що їх голос вирішальний та час жити по-новому.

Знайомі листівки і на вулиці Словацького, а от біля Будинку профспілок жити по-новому закликає конкретний кандидат. Навпроти готелю "Мир" на біл-борді - цей же заклик. Навпроти Рівне нської облдержадміністрації - черговий кандидат, ніби наглядає за своїм партійним підлеглим. Вже біля Текстильника одна з політичних сил запитує у виборців чи їх кандидат не зрадник. Поруч на асфальті вже знайома листівка. Далі рухаємось до кільця на виїзд з Рівного в сторону Сарн. Ще декілька годин тому тут висів біл-борд одного з кандидатів у Президенти. Зараз його тут немає. Зате є представники тролейбусного управління. Вони прибирають за кандидатами. Почали, кажуть, о дванадцятій ночі і вже частину міських вулиць очистили.

Володимир Новосад працює у тролейбусному управлінні понад тридцять років. Чоловік переконує усі виборчі кампанії для нього закінчуються однаково. З ножем в одній руці й мішком для сміття - в іншій. Проте здавалося б мирна робота не гарантує чоловікові безпеки.

Ранок доби без агітації. Сонячне погода піднімає рівнянам настрій. Тож щодо агітації - жодної агресії.

Вирушаємо на інспектування міських вулиць. на Петлюри немає листівок на більшості опор, висять лиш залишки агітпродукції. На вулиці Словацького - і взагалі новенькі агітки - тут і гарант безпеки, і життя-по-новому і заклики прийти на вибори, на тому ж впізнаваному фоні. На проспекті Миру фактично навпроти один одного два написи. Якщо прізвище того, для кого голос вирішальний, заклеїли білим, то до розтяжки навпроти, схоже нікому не було діла. Проспект рясніє порожніми сітілайтами. Тут же неподалік працівниця КАТП-1728 наводить лад.

Попрацювали комунальники і з агітацією напроти облдержадміністрації. Зі скотчем, яким примотували кандидатів, боротися не стали. А от на вулиці Кіквідзе з білборду рівнянам продовжують розповідати про сильного лідера у вже знайомих партійних кольорах. А на вулицю Степана Бандери комунальники, схоже, і взагалі не дісталися. На кожній електроопорі справжня гульня: агітки відразу трьох кандидатів не заважають одна одній.

Тим часом неподалік села Ставки Рівне нського району уважні спостерігачі виявили білборди, на яких народний депутат Юрій Вознюк у день тиші агітував за свого однопартійця. Вже у день виборів не припинили на Рівне нщині поширювати листівки - причому брудні.

Короткий термін агітації - короткі лозунги. Кандидати не придумали нічого нового, тож вкотре залишили рівнянам місто у день тиші без тиші.