Начальник управління освіти та науки Рівненської облдержадміністрації Іван Вєтров став гостем програми "На часі" у понеділок, 14 вересня. 

мешканець центру:
Чи варто було витрачати бюджетний мільйон на віртуальний палац спорту, якщо, реально, не добудована школа в Б.Куті?
учень пише:
Коли добудують чотирнадцяту школу в Рівному?

Іван Ветров: - Перша відповідь - варто. Є різні бюджети і є завдання того чи іншого бюджету щось робити. Скажімо, сільські школи мали б будуватися із державного бюжету, натомість будувалися з місцевого. Але справа рухається, 14-та школа будується, вона не стоїть. Освоєно буде 5 мільйонів гривень. Це немалі гроші, і я думаю, що наступного року 1 вересня у 14-ій школі буде свято Першого дзвоника. 


Рівнянка:
Моя дитина навчається в ЗОШ №28. За незрозумілих мені причин на дитину постійно морально тиснуть,принижують, діють методами відкрито не педагогічними.Дитина постійно знаходиться через це в депресивному стані, не хоче відвідувати школу, боїться класного керівника. Директор,завуч та класний керівник ведуть себе агресивно.Відверто хамлять батькам, коли ті звертаються щоб з"ясувати питання.Яким чином можна зупинити таке ставлення до дитини, хто може сприяти вирішенню данного питання ? Які міри можуть бути прийняті до педагогів?

І.В.: - Я вже не раз спілкувався на цю тему з багатьма батьками, чомусь часто вони вагаються чи звертатися з такими питаннями, хвилюючись про те, що з дитиною буде надалі. Хочу переконати, що не треба боятися про це говорити. Ми обов'язково візьмемо на контроль питання поганого ставлення до дітей. А наразі пропоную батькам звернутися до керівника навчального закладу і до психолога, який працює у школі. Якщо раптом є якісь обставини, які не дозволяють вам звернутися, телефонуйте 22-34-96, до приймальні управління освіти і науки. Я вас завжди прийму, поспілкуємося і думаю, що все з вашою дитиною буде гаразд.


одногрупник пише:
Чому всіма силами намагаєтеся "зам'яти" конфлікт учня з директором ВПУ-1 Ігорем Стрижеусом за диплом? Скільки ще триватиме ця справа, яка вже тягнеться більше півроку? 


рівнянин:
Підтримую одногрупника.Враження від того конфлікту-не найкращі...

обізнаний:
І взагалі, чому досі Ігоря Стрижеуса не звільнили з посади керівника ВПУ-1? Більше півроку не дає можливість студенту перездати диплом, міліція розслідує факти сплати примусових благодійних вснесків. Цього мало? Чи просто пан Вєтров боїться, що може "сісти" разом з Ігорем Стрижуесом, який в цього тривалий час працював заступником??????????????????? 

свідомий:
Чув про конфлікт учня першого училища з директором Стрижеусом. Чи вирішена ця проблема? Якщо ні то чому? Чому влада не захищає інтересів учня?

І.В.: - Чому ж цей конфлікт зам'ятий? Він штучно створений, я вже пояснював це і журналістам, і самому учневі, коли він до мене звертався. Я запрошую і цього учня, і тих, хто представляє його законні інтереси, підійти до мене. Ми сядемо, я їм покажу усю нормативну базу, яка сьогодні регулює саме захист дипломних проектів у будь-якому навчальному закладі. Не виняток і ВПУ-1. Дитина, яка з кількох робіт склала одну, подала її на захист, комісія вказала на це і дала дитині шанс це допрацювати, щоб вона могла захиститись. Тобто, комісія працювала на користь дитини. Але дитина не захистила, тому, відповідно до положення, може це зробити у наступний термін роботи державної комісії. Йому навіть дозволили не змінювати тему. Вважаю, що у цій ситуації треба поводитись помірковано. Стільки часу і зусиль, скільки було зтрачено на звернення до різних інстанцій, до правоохоронних органів, вистачило б на два дипломні проекти. Тому варто направити свої зусилля в конструктивне русло. А я не маю права змінювати нормативну базу України.


рівнянин:
В центрі обласного центру ліквідовано мінімум 4 дитсадки.Не збудовано жодного.В Острозі, нещодавно, збудовано дитсадок. Прокоментуйте.

І.В.: - Кілька років тому голова облдержадміністрації Віктор Матчук видав розпорядження з тим, щоб якомога більше і оптимально підняти відсоток охоплення дітей дошкільними закладами. І ми виконали це розпорядження, тому що сьогодні 40,1% дітей охоплені дошкільними закладами. Якщо взяти, що до року дитина в садок взагалі не ходить, до 3-х років може мама сидіти з дитиною у декретній відпустці, а до садка ходять тільки до шести років, то ми не можемо забезпечити більше ніж 50 відсотків. Такої потреби навіть немає. Щодо садочка на Північному, то його будівництво фінансується з міського бюджету і це питання належить до компетенції міської влади, зокрема депутатів Рівне ради. І я їм це питання теж переадресую. Але те, що зроблено за останні роки - збудовано, реконструйовано, відновлено, прилаштовано приміщень - заслуга депутатів місцевих рад, які успішно вирішують цю проблему. У Рівному, наскільки мені відомо, є незайняті садочки, тобто проблема тільки у тому, що дітей туди потрібно возити. Але згаданий садок потрібно добудовувати, тому що мікрорайон дуже великий.