Орден "За заслуги ІІІ ступеня" одержав художній керівник етнокультурного центру "Веснянка" Палацу дітей та молоді Віктор Ковальчук. Відзнаку йому вручили на творчому звіті митців Рівненщини у Національному палаці "Україна".

Як сьогодні, пам’ятає Віктор Ковальчук свою першу фольклорну експедицію у 1988 році в село Бегаль, Костопільського району. З того часу дослідження історико-культурної спадщини нашого краю стало справою всього його життя.

За роки наполегливої роботи під його керівництвом було здійснено фольклорні експедиції в десятки населених пунктів області, видано серію книг "Етнокультурна спадщина Рівне нського Полісся" та компакт-диски із записами поліського фольклору. Гордість Віктора Ковальчука — колекція українського одягу кінця XIX — середини XX століть та речей, пов’язаних з його виготовленням. Унікальним є власне зібрання понад двохсот вишитих сорочок. А найбільше пишається Віктор Ковальчук сімейною реліквією — ткацьким верстатом, що виготовив його дідусь у 1939 році.

Фольклорний гурт "Веснянка" — ще одна із багатьох заслуг. Це один із трьох колективів, що входить до етнокультурного центру "Веснянка". Своєю творчістю гурт добре знаний не тільки на території України, а й за кордоном. Віктор Ковальчук ділиться: "Веснянка" — найбільше щастя у його житті.

Особливо радує керівника етнокультурного центру "Веснянка", що до вивчення історико-культурної спадщини Полісся активно долучаються діти та молодь. Сьогодні у Центрі займається понад 150 учасників. Вихованці "Веснянки" кажуть: із задоволенням займаються у колективах, а своїм інтересом до рідного краю завдячують Віктору Ковальчуку.

За свою діяльність до багатьох інших нагород Віктор Ковальчук нещодавно додав орден за заслуги ІІІ ступеня від Президента України. Каже: на цьому зупинятися не збирається, адже найбільше його досягнення ще попереду.