Краса – страшна сила. І особливо вміло нею користується слабка стать. Хоча відомий вислів про те, що чоловікові достатньо бути трохи гарнішим за мавпу, давно неактуальний. Тож Міжнародний день краси 9 вересня сильна половина людства вправі святкувати нарівні з жінками. Свято давнє і бере свій початок у далекому 1888-му - тоді у Бельгії відбувся перший у світі конкурс краси. Нині такими заходами нікого не здивуєш. В Україні своїх королев краси має кожне місто. Хто у Рівному претендує називатися еталоном вроди - дізнавалась Анна Яцук.

Двадцятиоднорічна модель Марія Хаврук вже давно відома на теренах Рівне нщини. Брала участь у численних конкурсах краси та займала призові місця. За сім років роботи дівчина вже знає секрет успіху.

Невід'ємну частину життя у моделей займає спорт. Анна Тарасюк є кандидатом у майстри спорту з художньої гімнастики. Каже, одне одному не заважає, а навпаки - допомагає.

Аби бути ще гарнішими, дівчата-моделі користуються косметикою. Кажуть, завдяки їй можна сховати вади обличчя, виразнішими зробити, наприклад, очі. А от для Наталії Грибенко косметика є другорядною, - головне вважати себе гарною.

Директор модельного агентства Вікторія Дембіцька каже: негарних дівчат не буває. Просто інколи прекрасні половинки лінуються за собою слідкувати.

Двадцятирічний Олександр Лукащук також є моделлю. Каже, помиляються ті, хто думає, що по подіуму можуть ходити лише дівчата. Хлопець зізнається: більша частина його друзів не знають, що він займається модельним бізнесом. Та Олександр цим не особливо переймається. Каже, головне завжди бути у формі.

Директор модельного агенства Оксана Ігас каже: з хлопцями моделями працювати легше, ніж з дівчатами. Перш за все через те, що їм не потрібно робити повний візаж обличчя.

Рівняни також мають своїх кумирів краси. В основному це відомі актори. Втім, красу можна побачити не лише в людях. Її видно будь-де. Тому озирніться навколо і ви зрозумієте - життя прекрасне.